Shihan Ørum

Grundlægger af Dai Ki Haku Martial Art i 1983. Han har siden opnået 10. Dan i 2019. Han er optaget i World Martial Arts Black Belt Hall of Fame i 2012. Han er optaget i United States Martial Arts Hall of Fame i 2004. Han er optaget i Society of Soke og har en Martial Arts Program Developmental Award fra IKSA og meget mere…..

Shihan Kurt Ørum har grundlagt Dai Ki Haku Martial Art – en effektiv dansk nærkampform. Shihan betyder “Højtæret Mester”, en titel internationale mestre i kampkunstverdenen har tildelt ham. Denne titel bruges i stedet for hans fornavn.

Shihan Kurt Ørum er født i 1960.
Shihan Ørum startede med kampkunst som 14-årig i 1974 og han vidste allerede da, at det ville blive en passion og et livslangt studie.
Han grundlagde Dai Ki Haku i 1983. Det var utraditionelt at starte sin egen kampstilart i Danmark i en alder af 23 år.
Gennem en årrække rejste han verden rundt og studerede kampkunst. Han dyrkede forskellige grene og lavede Dai Ki Haku ud fra sit ønske om at skabe noget, som var effektivt, virkelighedstro og mentalt og – fysisk opbyggende. Samtidig skulle det være bygget op omkring den enkelte elev ud fra at eleven opnår større indre styrke og indre kraft.

Shihan Ørum har gennem årene modtaget en række priser og lignende. Her er et uddrag:

– Shihan er optaget i World Martial Arts Black Belt Hall of Fame som Grandmaster of the Year 2012.

https://youtu.be/77Ylkhl8ckA


– Internationale mestre har tildelt Shihan 10. Dan (den tiende grad af sort bælte), og han er derfor blandt de højeste graduerede kampkunstnere i verden.
– Shihan er blevet optaget i United States Martial Arts Hall of Fame med en Humanitarian Award.
– Han er optaget i Martial Arts Personalities of the World.
– Han har modtaget en Martial Arts Program Developmental Award fra IKSA.
– Han er optaget i Society of Soke, som er en verdensomspændende samling af personer der har grundlagt en kampkunststilart.

Shihan er i dag stadig særdeles aktiv og sætter sin egen træning meget højt. Det er det, som gør ham i stand til at være ægte medlevende i alt han gør. Shihan underviser i klubberne og følger eleverne i deres udvikling. Derudover er han mentor for unge med problemer og han afholder kurser, foredrag og er forfatter til flere bøger.

Noget på hjertet

Grundlæggeren af Dai Ki Haku, Shihan Ørum, har altid haft noget på hjertet. Han går ind for medmenneskelighed og har igennem tiden igangsat flere sociale projekter.

Shihan Ørum har siden starten af Dai Ki Haku hjulpet mange mennesker – især unge som af den ene eller anden grund er kommet skævt ind på livet og omsorgssvigtede børn.

Han har gennem kampkunsten skabt en platform og givet dem rødder – et ståsted at vokse fra og vende tilbage til når livet giver de største overraskelser. Det er en stor del af Dai Ki Haku at hjælpe, hvor det er nødvendigt.

I 1999 startede Shihan Kurt Ørum “Opholdsstedet Dai Ki Haku”, en socialpædagogisk institution for omsorgssvigtede og utilpassede unge ml. 12 og 18 år. Det var efter massiv opfordring fra personel indenfor det sociale område og fremtrædende personer i daværende Viborg Amt at Opholdsstedet blev en realitet.

Opholdsstedet byggede på samme filosofi som Dai Ki Haku og har gennem årernes løb hjulpet mange mennesker til et værdigt liv.

Det var med blandede følelser, at Shihan og Dai Ki Haku efter 13 års virke, valgte at lukke Opholdsstedet. Der var flere grunde til beslutningen, dels blev der færre økonomiske ressourcer, dels var der over årene blevet pålagt alle institutioner et voksende papirarbejde som gjorde at der ikke var nok mandetimer til det egentlige arbejde med beboerne på stedet. 

Siden har Dai Ki Haku og Shihan taget del i socialt arbejde gennem mentor opgaver og på frivillig basis.

Du kan læse, se og høre mere om grundlæggeren Shihan Kurt Ørum  under DKH i medierne og DKH på TV.