Grader og graduering

I Dai Ki Haku bruges der ikke bælter til at markere graderne. Tidligere har vi brugt bælter, men anvender nu et andet gradsystem blandt andet fordi Dai Ki Haku ikke kan sammenlignes med andre kampkunstformer.

I Dai Ki Haku bruges der ikke bælter til at markere graderne. Tidligere har vi brugt bælter, men anvender nu et andet gradsystem blandt andet fordi Dai Ki Haku ikke kan sammenlignes med andre kampkunstformer. Vores gradsystem er anerkendt i udlandet af flere stormestre og kampkunstforbund.
Hos os er det svært at opnå grader, og det er ikke alle der kommer så langt, som til at modtage den første elevgrad. Niveauet er højt, og skal man nærme sig graduering, er det et bevidst valg man skal træffe. Det kræver målrettet og helhjertet træning at opnå den første grad; 1st Rank.

Ønsker man at dygtiggøre sig i Dai Ki Haku kan man gøre det på alle hold. Der er ingen krav om at man skal til graduering. Kun på aspirantholdene er der mulighed for gradueringer.

Shihan Kurt Ørum er grundlægger og opfinder af Dai Ki Haku og står derfor uden for gradsystemet. Shihan er en international titel, der betyder ‘højtæret mester’.

Der findes 7 grader; 2 elevgrader, 2 ekspertgrader, 2 mestergrader og 1 stormestergrad. Der er store udviklingsmæssige spring mellem alle graderne, og ofte vil der være tale om flere år mellem at man kan gradueres. For at opnå en ekspertgrad skal der ske en enorm kampmæssig og personlig udvikling, og kun 22 personer har nået hertil siden Dai Ki Hakus begyndelse i 1983.
Gradsmærkerne som vises her på siden bæres på venstre ærme. Grader listet her med den højeste grad stående øverst:

Stormestergrad.

Anden mestergrad.

Første mestergrad.

Anden ekspertgrad.

Første ekspertgrad.

Anden elevgrad.

Første elevgrad.